PHOOD opent met ‘de Kantine’ nieuwe locatie in Eindhoven: “Een vernieuwd en sneller concept”

Eindhoven is vanaf vrijdag 15 april weer een nieuwe hotspot rijker. De eigenaren van PHOOD, Tim Elfring en Sabine Feron, openen dan officieel de deuren van hun nieuwste locatie ‘de Kantine’. Ze hebben het voormalig kantinegebouw van Campina omgetoverd tot een gezonde, vernieuwende eetgelegenheid.

Vanuit de ‘glazen’ locatie (het pand bevat veel ramen) kun je genieten van eigen gegroeide en lokale producten. PHOOD kweekt de eigen producten in de aquaponic farm verderop op het campinaterrein en een deel op locatie zelf. In alle rust geniet je vanaf Pasen van de imposante bouw van de Caai, waar momenteel volop wordt gebouwd. “Maar dat is niet het enige”, zeggen Tim en Sabine vol trots. “Het wordt een vernieuwd en sneller concept. Een combinatie van selfservice kantine stijl, take-away en farmshop. En je loopt ook nog eens met meer energie de deur uit.”

Plantrijke maaltijden

PHOOD staat bekend om haar bijzondere concept. “We werken met heerlijk voedzame en plantrijke maaltijden”, vertellen Tim en Sabine. “En met ‘plantrijk’ bedoelen we vooral níet dat we pro-vegan of anti-vlees zijn; groenten, kruiden en bouillons staan aan de basis van onze gerechten en de herkomst van ieder product dat we gebruiken.” Zo vind je op de menukaart onder andere de vegan ‘Dr skin glow’, een rijkgevulde bowl met verschillende soorten zeewier, en de ‘granny’s medicine’, een biologische kippensoep zoals oma ‘m maakte in een vernieuwd jasje. Gezonde gerechten dus, die je ook nog eens binnen 6 minuten op tafel hebt staan. Via een speciale bestelzuil (zoals we hem kennen vanuit McDonalds) of QR-code welke op de menukaart staat, bestel je een heerlijk gezonde maaltijd. De keuken bereidt jouw gerecht vervolgens met alle liefde.

Je eigen groenten kweken

Tussendoor praten Tim en Sabine je graag bij over hun tweede primeur: het ‘Phood Community Farming’-programma, welke recent van start is gegaan. “Op 5 minuten afstand van de kantine kun jij als inwoner van Eindhoven je eigen ingrediënten groeien op de Rielse Erven, samen met de buurt. We leren je alles over ecologisch verbouwen op het land én op de Caai in onze aquaponic farm. Ecologisch, ‘plantrijk’ en gezondheidsbevorderende maaltijden toegankelijk maken is al sinds dag één onze missie. Vandaag de dag zijn steeds meer Eindhovenaren bezig met gezonder eten en de bewustwording hieromheen creëren. Daarom zijn we nu deze community gestart. Het is ook nog eens hartstikke leuk: je verbouwt het samen met je vrienden, buren of familie en geniet vervolgens samen van de oogst in de nieuwe kantine of thuis.”

Voeden in plaats van vullen
Een nieuw concept, nieuwe locatie én nieuwe gerechten: het menu in ‘de Kantine’ is anders dan anders, maar de smaken blijven vertrouwd, verzekeren Tim en Sabine. “Van oma’s bouillon dus! Belangrijk uitgangspunt is dat ons menu is samengesteld om ieders lichaam zo goed mogelijk te voeden. We doen er alles aan dat jij de kantine met meer vitamines en mineralen – én meer gezondheid – verlaat.” Ze omschrijven PHOOD als een restore-rant: de gerechten zorgen ervoor dat jouw lichaam hapje voor hapje herstelt en oplaadt. Bovendien kun je met iedere dieetwens (glutenvrij, lactosevrij, suikervrij of volledig vegan) bij ‘de Kantine’ terecht.

Begin alvast met je eigen ingrediënten groeien
Voor wie nieuwsgierig is geworden: Phood’s nieuwe locatie is van woensdag tot en met zaterdag geopend van 11.30 – 18.00 uur om een snelle én gezonde maaltijd te nuttigen. En wie niet kan wachten om zich aan te sluiten bij de Phood Community Farming: je kunt je nu aanmelden. Toch nog even wat meer informatie? Check gauw de website.

Bron artikel: ED.nl